Kenmerken

Soort wandeling:

Dagtours

Gipfeltour

Vertrekplaats
Bartholomäberg parkeerplaats brandweer
Aantal loopuren
6
Horecagelegenheden?
Nee, neem eigen proviand mee
Hoogtemeters op
1000
Hoogtemeters af
1000
Geschikt voor honden?
Nee
Wanneer gaan we?
Wanneer wil je?

Deze wandeling laat je zweten en genieten, dat is in een ding wat zeker is. We komen op een paar memorabele (hoge) plekken met zicht op het hele Montafondal, Klostertal en Tirol.

Het eerste stuk gaat over de weg, maar al gauw stijgen we over wortelpaden en weilanden omhoog naar een mooi meertje dat in 2019 genomineerd was als mooiste plek van Vorarlberg. De eerste 350 hoogtemeters zitten er dan op en we zijn nu goed opgewarmd voor het echte werk.

Door bossen stijgt het pad steeds verder omhoog totdat we bij een kruis uitkomen op bijna 1900 meter hoogte. Het pad stijgt verder omhoog door het groen en komen dan uit op de top van Wannaköpfle. Het pad is niet moeilijk, maar je benen zullen weten dat we stijgen. Wannaköpfle is niet één (1) spitste bergtop, dus er is hier genoeg plek om te ontspannen en een uitgebreide pauze te nemen. Een jas is prettig, want het waait hier stevig!

Als we de afdaling inzetten, passeren we eerst lawinerekken voordat we door bossen en weilanden langs Maisäße (oude zomerboerderijen) lopen. In de bossen is er kans dat een kudde herten ons pad kruist. Uiteindelijk komen we moe maar voldaan weer aan bij de parkeerplaats waar we deze coole tour afsluiten. Je telefoon heeft genoeg foto’s om terug te kijken op deze gave inspanning.

Meer info of vragen over deze of andere wandelingen? Neem contact met ons op!

Mail onsBel ons