Kenmerken

Soort wandeling:

Huttentours

Vertrekplaats
Schruns treinstation
Aantal loopuren
gemiddeld 3-4uur per dag
Geschikt voor honden?
nee
Wanneer gaan we?
Wanneer in maart zou jou uitkomen?
Horecagelegenheden?
ja
Hoogtemeters op
ca 400 per dag
Hoogtemeters af
ca 400 per dag
Deelnemeraantal
minimaal 2 maximaal 6

Deze winterhuttentocht voert door het prachtige Gauertal in Montafon. We sneeuwschoenwandelen per dag zo’n 3 tot 4 uur.  Er zijn mogelijkheden om de dagen intensiever te maken en meer te lopen of je gaat in de chillmodus en geniet van de gezelligheid op de hut.

 

Dag 1

Vanuit ons trefpunt op het station vanaf Schruns vertrekken we (met de taxi) naar Gasthof Grabs in Tschagguns. We starten met een rondwandeling waarbij we al wat hoogtemeters maken en via een voormalige skipiste weer terug afdalen. Van hieruit dalen we af naar het Gauertalhaus, wat onze eerste slaapplaats is. Alles wat je hier aangeboden wordt, is biologisch en regionaal. Huttenwaard en kok Daniel bereidt de heerlijkste gerechten met liefde voor ons.

Na het eten binden we de sneeuwschoenen nog eens onder voor een kleine ronde. In stilte wandelen we met verlichting van de maan door het Gauertal en verwonderen ons over de magie die de bergen met zich mee brengen.

 

Dag 2

We hebben een stevig ontbijt achter de kiezen en met onze sneeuwschoenen ondergebonden zetten we koers naar de Lindauerhütte: onze tweede overnachtingsplek. We wandelen door het Gauertal en proberen weg te blijven van de veel belopen wandelroute naar de hut. Onderweg kunnen we met een verrekijker wellicht hoog in de bergen nog steenbokken zien.

Na de middag komen we aan bij de hut waar je kunt kiezen: wil je lekker chillen met de billen dan blijf je op de hut. Voor wie nog niet moe is gaan we nog op stap en checken we de toerskiërs die van Zwitserland af geskied komen.

 

Dag 3

Het ontbijt op de Lindauerhütte is ronduit luxueus te noemen en biedt dus een uitstekende basis voor deze laatste dag. De zware rugzak blijft nog even op de hut, want we keren hier nog terug. Planning is nog even een beetje te zweten en wat hoogtemeters te maken. Rond de middag keren we terug op de hut en pikken onze rugzakken op. We hebben echter genoeg gelopen vandaag en dus nemen we de slee! Via een geprepareerde wandel/toerski/sleeroute gaan we terug naar het dal. Onderaan het Talstation bij de lift nemen we nog een drankje en sluiten daarmee deze geweldige tour af.

 

Planning: 28-30 januari en 25-27 februari. Past een andere datum jou beter? Neem dan contact me op!

Kosten: € 349 p.p.

Inclusief: overnachting en halfpension, wandelgids, sleehuur, paklijst en online kennismaking

Exclusief: sneeuwschoenwandeluitrusting, drank, lunch en vervoer

Minimaal aantal deelnemers: 2, maximaal 6

 

Meer info of vragen over deze of andere wandelingen? Neem contact met ons op!

Mail onsBel ons