Kenmerken

Soort wandeling:

Huttentours

Vertrekplaats
Talstation van de Bergbahnen in Gaschurn
Aantal loopuren
Gemiddeld 5 uur per dag
Geschikt voor honden?
Nee
Wanneer gaan we?
Wanneer wil je gaan?
Horecagelegenheden?
Ja
Hoogtemeters op
2200 hoogtemeters
Hoogtemeters af
1870 hoogtemeters

In deze 4-daagse huttentour wandel je in de Silvrettagruppe. Dagelijks lopen we gemiddeld 5 uur over paden die bij tijd en wijlen wat smaller zijn. Zogenaamde trittsicherheit is dus zeker een vereiste. Al je inspanning wordt beloond met schitterende uitzichten op de ruwe bergwereld om je heen en een heerlijke Radler op het terras van de hut.

 

Dag 1 Schruns – Tübingerhütte    600hmtrs op     350hmtrs af

Vanuit Schruns neem je de bus naar Gaschurn, waar je de eerste 1000 hoogtemeters met de gondel afleggen. Vanuit het bergstation loop je via een Höhenweg in ruim 5 uur tijd naar de Tübingerhütte.

Geweldige uitzichten over het gehele Montafondal gegarandeerd op deze route!

 

Dag 2 Tübingerhütte – Seetal – Saarbrückerhütte    830 hmtrs op 480 hmtrs af

Vanuit de hut stijg je om vervolgens de Zwitserse grens over te gaan en af te dalen naar het Seetal. In deze wandeling van 4 uur is vandaag ruim tijd om te relaxen en de bergwereld om je heen te genieten. Op de hut van de Saarbrückerhütte is mooi zicht op de Großer Seehorn; een berg die veel beklommen wordt. Vanuit de hut is een klettersteig bereikbaar voor degenen die hier ervaring mee hebben.

 

Dag 3 Saarbrückerhütte – Wiesbadenerhütte.   600 hmtrs op  – 700 hmtrs af

Vanuit de hut stijg je eerst weer ruim 200 hoogtemeters en via het Litznersattel zet je de afdaling in over een prachtig pad dat hier en daar met staalkabels gezekerd is (je kunt je hieraan vasthouden, je hoeft je niet te zekeren). In het Klostertal aangekomen loop je aan de linkerkant langs de beek naar de Silvretta Stausee: een groot stuwmeer op de grens tussen Vorarlberg en Tirol dat voorziet in de elektriciteit van vele inwoners in Montafon. Van daaruit stijg je nog ruim 400 hoogtemeters naar de Wiesbadenerhütte, die aan de voet van de Piz Buin ligt en als uitvalsbasis voor de beklimming van die beroemde top gebruikt.

 

Dag 4 Wiesbadenerhütte – Bielerhöhe – Berggasthof Piz Buin    400 hmtrs af

Vandaag loop je relaxed terug naar het stuwmeer en wandelt daaromheen richting het Berggasthof. Daar neem je de bus en daalt via de Hochalpstrasse af naar Gaschurn. In Gaschurn is nog gelegenheid voor een afsluitend drankje.

Meer info of vragen over deze of andere wandelingen? Neem contact met ons op!

Mail onsBel ons