Kenmerken

Soort wandeling:

Huttentours

Vertrekplaats
Talstation van de Bergbahnen in Gaschurn
Aantal loopuren
Gemiddeld 5 uur per dag
Geschikt voor honden?
Nee
Wanneer gaan we?
Wanneer wil je gaan?
Horecagelegenheden?
Ja
Hoogtemeters op
2200 hoogtemeters
Hoogtemeters af
1870 hoogtemeters

In deze 4-daagse huttentour wandelen we in de Silvrettagruppe. Dagelijks lopen we gemiddeld 5 uur over paden die bij tijd en wijlen wat smaller zijn. Zogenaamde trittsicherheit is dus zeker een vereiste. Al je inspanning wordt beloond met schitterende uitzichten op de ruwe bergwereld om je heen en een heerlijke Radler op het terras van de hut.

 

Dag 1 Schruns – Tübingerhütte    600hmtrs op     350hmtrs af

Vanuit Schruns nemen we de bus naar Gaschurn, waar we de eerste 1000 hoogtemeters met de gondel afleggen. Vanuit het bergstation lopen we via een Höhenweg in ruim 5 uur tijd naar de Tübingerhütte.

Geweldige uitzichten over het gehele Montafondal gegarandeerd op deze route!

 

Dag 2 Tübingerhütte – Seetal – Saarbrückerhütte    830 hmtrs op 480 hmtrs af

Vanuit de hut stijgen we op om vervolgens de Zwitserse grens over te gaan om af te dalen naar het Seetal. In deze wandeling van 4 uur is vandaag ruim tijd om te relaxen en de bergwereld om je heen te genieten. Op de hut van de Saarbrückerhütte is mooizicht op de Großer Seehorn; een berg die vele beklommen word. Vanuit de hut is een klettersteig bereikbaar voor degenen die hier ervaring mee hebben.

 

Dag 3 Saarbrückerhütte – Wiesbadenerhütte.   770 hmtrs op  – 640 hmtrs af

Vanuit de hut dalen we af naar de Bielerhöhe. Het pad is hier en daar niet al te breed en vraagt om zogenaamde trittsicherheit.  De Bielerhöhe is een groot stuwmeer op de grens tussen Vorarlberg en Tirol dat voorziet in de elektriciteit van vele inwoners in Montafon.

De Wiesbadenerhütte ligt aan de voet van de Piz Buin en wordt als uitvalsbasis voor de beklimming van die beroemde top gebruikt.

 

Dag 4 Wiesbadenerhütte – Bielerhöhe – Berggasthof Piz Buin    400 hmtrs af

Vandaag lopen we relaxed terug naar het stuwmeer Bielerhöhe en wandelen daar omheen richting het Berggasthof. Daar nemen we de bus en dalen via de Hochalpstrasse af naar Gaschurn. In Gaschurn is nog gelegenheid voor een afsluitend drankje.

Meer info of vragen over deze of andere wandelingen? Neem contact met ons op!

Mail onsBel ons