Kenmerken

Soort wandeling:

Huttentours

Vertrekplaats
Afhankelijk van de lengte van de tour
Aantal loopuren
5 tot 8 uur per dag
Horecagelegenheden?
Ja, meerdere
Wanneer gaan we?
Wanneer wil je? (Weekenden zijn druk op de hutten, dus weer er snel bij!)

Naar keuze maken we een 3- 4-5 of 6-daagse huttentour in beschermd natuurgebied ‘Verwall’ dat in Vorarlberg en Tirol ligt en verblijven we 1 of meerdere dagen in de vergletsjerde Silvrettagruppe in Montafon.

In de Verwall zijn het met name de afstanden die deze tocht tot een uitdaging kunnen maken als we over een Höhenweg lopen. De Silvretta is ruiger van karakter en vraagt meer van je bovenbenen en kuiten omdat we meermaals flinke afdalingen hebben en weer stijgen. Dagelijks lopen we 5 tot 10 uur. 

Tijdens deze tour leer je de veelzijdigheid en onderscheidenheid van beide berggroepen kennen. In de Verwall kun je nog connectie houden met de ‘beschaving’ omdat je af en aan prachtig zicht houdt op de mooie dorpen van Montafon. In de Silvretta kun je in aanraking komen met de gletsjerwereld komen als je hier en daar misschien nog door de sneeuw moet ploegen. 

Het is niet alleen een uitdaging. Er zijn ook genoeg tijd om te eten en drinken, foto’s te maken of om weg te dromen terwijl je in het gras ligt. De beloningen zijn talrijk, maar vooral het zó dichtbij de natuur zijn, die fysieke (en mentale!) uitdaging en te ontdekken dat je veel meer kunt dan je denkt is al reden genoeg om mee te gaan op deze onvergetelijke tour. 

Neem contact met me op als je zo’n gave tour in de Verwall en/of Silvretta wilt plannen.

Meer info of vragen over deze of andere wandelingen? Neem contact met ons op!

Mail onsBel ons